Република България ● Община Смядово

Езици

Честит 3 март!

вторник, 03.03.2015 г.
Категория: 

Днес честваме 3 март, националния празник на България.

 

 

 

 

Приветствие на Кмета на община Смядово г-жа Иванка Петрова

Уважаеми съграждани,

137 години ни делят от знаменития ден 3 март 1878 г., когато в градчето Сан Стефано е подписан мирен договор между Русия и Османската империя. Това слага началото на българското възкресение и дългоочакваната свобода.

3 март се превръща в най-великата дата в българската история.

На 3 март 1878 г. България получава дългоочакваната изстрадана свобода, за да заеме достойно мястото си в семейството на свободните и демократични европейски държави.

Днес, повече от всякога сме длъжни да помним и почитаме героите, загинали за свободата -българи, руснаци, украинци, румънци, финландци, арменци и други смели воини.

Днес, повече от всякога трябва да почитаме техния подвиг и да сме достойни за техния героизъм. Днес, трябва да сме отговорни за бъдещето на България.

Трети март е символ на това, че общата воля и обединените действия са гаранция за преодоляването на трудностите, пред които сме изправени. По повод светлия национален празник приемете искрените ми поздравления и пожелания за здраве, успех, благополучие и просперитет на всички вас и целият български народ.
 

ИВАНКА ПЕТРОВА

Кмет на община Смядово

 

Честване на празника в гр. Смядово

С вдигане на българския флаг, под звуците на химна на Република България, и поднасяне на венци, в памет на загиналите герои за свободата на България, започна празничната програма, посветена на 137 годишнината от освобождението на България от турско робство. Приветствие към всички отправи г-жа Иванка Петрова - Кмет на община Смядово. Възстановка на исторически моменти от Априлското въстание, освобождението на Смядово, направиха участниците в Родолюбив комитет "Крум Страшни" - гр. Шумен. В празничния концерт участваха самодейни групи към Народно читалище "Братство-1860", гр. Смядово и мъжка група към Ансамбъл "Аляно мушкато" към Клуб на пенсионера гр. Смядово.