Република България ● Община Смядово

Езици

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА!

четвъртък, 01.10.2015 г.
Категория: 

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

В едно цивилизовано общество няма нищо по-естествено от  вниманието към хората от третата възраст… И не само на 1 октомври - денят, обявен от ООН за Световен ден на възрастните хора. Възрастните хора  са тия, призвани да пазят традициите, да  подкрепят младите, да им помагат в съзряването, да им бъдат полезни - въпреки, че силите им отслабват. Ежегодно този ден се отбелязва в десетки страни под мотото „Общество на всички възрасти". Целта  е да се обърне внимание  на възрастните хора, да се отбележи техния принос към обществото, да се чуе това, което имат да  разкажат. Тяхното ежедневие не винаги е лесно, но най - много тежат: самотата, изолацията, неразбирането, незачитането. А те притежават огромен запас от натрупана мъдрост. Имат житейския опит, който само годините могат да дадат. Те изслушват търпеливо  болките и проблемите на другите, но за съжаление, обществото остава глухо за техните болки и проблеми.

Държавата и обществото ни са в дълг към тях – към българските пенсионери, към всички бедни и самотни възрастни хора, защото едно общество се определя като цивилизовано по отношението си към децата и възрастните хора!

Възрастните хора са  нужни – с опита, с мъдростта, с безкрайната отдаденост, обич и топлота.

Честит празника на всички възрастни хора!

Сърцата им винаги да са пълни с любов! Да живеят в мир и разбирателство с всички, да са живи и здрави и дарени с обичта на любимите си хора!

  

Първи октомври е празник и на: 

* Световен ден на музиката и възрастните  хора,

*  На архитектите,

*  Празник на закрилата на Пресвета Богородица,

*  Ден на вегетарианците,

*  Първи учебен ден на студентите…

 

Да е честит празника на всички, които празнуват!