Република България ● Община Смядово

Езици

Г-жа Иванка Петрова - Кмет на община Смядово посрещна учениците от випуск 2016/2017

понеделник, 15.05.2017 г.
Категория: 

Традиционно Кметът на община Смядово г-жа Иванка Петрова посрещна зрелостниците от випуск 2016/2017 година на СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Смядово в сградата на Общинска администрация Смядово. Традиционната среща тази година беше уникална, защото абитуриентите бяха пременени в народни носии от Смядовския край. За тяхна изненада, г-жа Петрова и служители от администрацията, присъстващи на тържеството, също ги срещнаха, облечени в народни носии и с топла питка с мед.

На срещата присъстваха също класният ръководител г-жа Галина Вълчева, директорът на СУ – гр. Смядово г-жа Марияна Живкова и зам.-директорът г-жа Сминка Стоянова.

Г-жа Петрова изказа голяма благодарност към випускниците, които тази година са 12, за красивия и родолюбив жест и създаването на ведро и празнично настроение, за опазването на българските традиции и обичаи. Тя приветства зрелостниците с топли думи. Подарявайки специален подарък на всеки от учениците и класната ръководителка, тя отправи своите пожелания за здраве, дръзновение и смелост. Тя им пожела: „Обичайте града си. Обичайте родителите си и следвайте съветите им. не забравяйте родното училище и своите преподаватели. На добър час в живота и всичко е във вашите ръце“. Тя не скри своето вълнение. От своя страна учениците, които завършват средното училище в града изказаха своята благодарност от топлото посрещане.