Република България ● Община Смядово

Езици

Кметът на община Смядово г-жа Иванка Петрова поздрави учителите и читалищните дейци от общината по случай 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

четвъртък, 21.05.2015 г.
Категория: 

В навечерието на светлия празник 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост Кметът на община Смядово г-жа Иванка Петрова поздрави всички бивши и настоящи учители и читалищни дейци с празника. Събитието се състоя във Възрожденски комплекс Смядовол Кметът г-жа Петрова в нейното слово изтъкна приноса на учителите за възпитанието и образоването на децата. Тя изказа топли вълнуващи думи за работата на учителя.

Г-жа Петрова връчи награди на учители, номинирани от техните колеги и ученици за приноса им към възпитанието и обучението на децата на община Смядово, които са гордост за всички нас и прославят името на нашата община на:

Иванка Гичева/СОУ гр. Смядово/

Георги Генчев/СОУ гр. Смядово/

Йовка Жечева/СОУ гр. Смядово/

И също за усърдната работа за прослава на общината, чрез развиване дейността на читалищата на:

Ганка Богданова/НЧ Братство-1860, гр. Смядово/ - ръководител на самодейните състави при читалището

Марийка Трифонова/НЧ Съзнание - 1927, с. Веселиново/- ръководител на самодейните състави при читалището, както и на единствената по рода си маскарадна група "Черните кукери"

За 10 годишната неуморна работа с талантливите деца от ДВГ "Маргаритка" на:

Димитричка Димова - ръководител на групата

Стоян Шайков - ръководител на групата

 

 

Във Възрожденския комплекс е подредена изложба с картини на Стойчо Преснаков. Те са събрани и подредени по инициатива на ръководството на община Смядово. Голяма част от тях са дарени от техните собствениците за постоянно съхранение в изложбените зали на комплекса. Всички присъстващи на празничното събитие получиха материали за художника и за община Смядово. След решение на Общински съвет Смядово, ще бъде открита официално Картинна художествена галерия, която ще носи името на Стойчо Преснаков. 

Г-жа Петрова поздрави съпругата и дъщерята на талантливия художник.