Република България ● Община Смядово

Езици

Кметът на община Смядово г-жа Иванка Петрова връчи награда за героична постъпка

понеделник, 16.04.2018 г.
Категория: 

Герой на нашето време ...

Звучи като изтъркано клише, но няма друга дума, която да описва толкова добре постъпката на човек, който е спасил човешки живот.

На 13 април 2018 г., рано сутринта, изпълнявайки служебните си задължения Айхан Бедриев – млад човек от гр. Шумен, става свидетел на пътен инцидент  край гр. Смядово. Край катастрофата минават и други коли, но той предприема веднага всички необходими мерки, за да помогне на пострадалите хора. На мястото са пристигнали полицейски коли и коли на Центъра  за спешна медицинска помощ – гр. Шумен. След като пострадалите са настанени в МБАЛ – гр. Шумен, г-н Бедриев първи посещава лечебното заведение, за да посети и се увери, че пострадалите при пътния инцидент са добре. Спасен е човешки живот. Няколко минути са били нужни, за да се обяви, че има жертви при станалата катастрофа.

Днес 16.04.2018 г. във Възрожденски комплекс гр. Смядово Кметът на община Смядово г-жа Иванка Петрова, в присъствието на директора на Областната дирекция „Полиция“ – гр. Шумен ст. комисар Ялчън Расим, журналисти и граждани, връчи почетен знак на Община Смядово, почетна грамота и награда на Айхан Бедриев, а от името на ОД на МВР гр. Шумен , г-н Расим му връчи благодарствено писмо за смелата и самоотвержена постъпка. Вълнуващо събитие, което ще помним дълго. Надяваме се да има повече ДОБРИ ХОРА, като Айхан Бедриев.