Република България ● Община Смядово

Езици

Община Смядово обявява конкурс

вторник, 31.01.2017 г.
Категория: 

Община Смядово обявява Конкурс за най-оригинална мартеница

 ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

ОБЩИНА СМЯДОВО Ви предлага да участвате в традиционния Конкурс за Най-оригинална мартеница.

Преплитането на белия и червения цвят е стар народен обичай носещ вяра в утрешния ден и станал символ на здраве и благополучие. С тази типично българска традиция ще зарадваме всички с приближаващия празник 1 март - Баба Марта.

В конкурса можете да участвате със следните творби: Мартеници, Пана, Oбемни кукли на Пижо и Пенда, които трябва да бъдат ръчно изработени, оригинални и/или автентични.

Достоверността, художествената стойност и оригиналността ще са критериите за много индивидуални и групови награди, разпределени в възрастови групи:  

І група - до 14 години, и ІІ група - 14-19 години и над 19 години, в две категории: индивидуална изработка и групова работа.

 

Всяка творба трябва да бъде придружена със следната информация:

1. Трите имена и възраст на автора

2. Училище, извънучилищно звено

3. Телефон и e-mail за връзка

 

Най-добрите модели ще бъдат наградени и подредени в изложба във фоайето на 1 етаж в сградата на Общинска администрация Смядово.

Наградите на победителите в конкурса ще бъдат връчени на 1 март 2017 г. от 10:00ч. в сградата на Общинска администрация.

Мартениците за конкурса трябва да бъдат изпратени/донесени до 20 февруари 2017 г. на адрес: гр. Смядово, пл. "Княз Борис I" № 2, Община Смядово

За информация: 05351 20 33, 05351 21 30 - Елка Кайкова, Камелия Русева


ОБЩИНА СМЯДОВО обявява, че от 20 февруари 2017 г. във фойаето на 1 етаж в сградата на Общинска администрация Смядово ще бъде подреден базар на мартеници, ръчно изработени. В базара могат да участват физически лица и институции. Очакваме вашите красиви мартеници на 20.02.2017 г. до 17:00 ч.