Република България ● Община Смядово

Езици

Община Смядово с високо отличие в конкурса „Екообщина 2017 г.“

четвъртък, 12.10.2017 г.
Категория: 

Община Смядово с високо отличие в конкурса „Екообщина 2017 г.“

Проектите за интегриран градски транспорт в големите градове и мерките за енергийна ефективност, изпълнявани от Министерството на регионалното развитие и благоустройството със средства от бюджета и ЕС oказват най-голямо влияние върху подобряване на околната среда, чистотата на въздуха и повишаване качеството на живот. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заедно с посланика на Франция у нас – н.пр. Ерик Льобедел отличи общините лауреати в категориите „Устойчива мобилност“ и „Енергийна ефективност на сградите“ в тазгодишното издание на конкурса „Екообщина 2017 г.“ Той се провежда за втора поредна година от Посолството на Франция в България, а Министерството на регионалното развитие и благоустройството е един от партньорите на инициативата, допринасяща за повишаването на осведомеността на българските общини по темите, свързани с устойчивия град. В категория „Устойчива мобилност“ наградите получиха общините Самоков - за изградените 10 км велоалеи и проект за насърчаване използването на електромобили, и Бургас - за проектите си за “Интегриран градски транспорт” и „Интегриран модел за управление и контрол на обществения транспорт“. Призовете за „Енергийна ефективност на сградите“ получиха общините Смядово и Габрово заради множеството успешни проекти и инициативи за енергийна ефективност.

Г-жа Иванка Петрова на официалната церемония по връчване на отличията.

Img 8548

Снимка: http://www.mrrb.government.bg 

Община Смядово спечели първо място в категория “Енергийна ефективност на сградите” с население до 40 000 души на конкурса за ЕКООБЩИНА. Призът получи г-жа Иванка Петрова - кмет на община Смядово. Община Смядово успя да се отличи след множество и по-големи общини и това е признание и свидетелство за усилната неуморна работа в полза на жителите на общината. 

Община Смядово с високо отличие в конкурса „Екообщина 2017 г.“ | Общинска администрация Смядово

Грешка

Съобщение за грешка

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /var/www/smyadovo.bg/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined in xmlsitemap_node_create_link() (line 194 of /var/www/smyadovo.bg/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
The website encountered an unexpected error. Please try again later.