Република България ● Община Смядово

Езици

Покана

събота, 08.04.2017 г.
Категория: 

 

 

 Понеже смъртта дойде заради дърво,

затова пак чрез дърво трябваше да се даде

живот и възкресение.”

(Из „Слово за кръста“ на Св. Иларион Мъгленски)

 

   Природата е един от нашите най – мощни лечители и пазители. Дърветата са важни за нашия живот, защото са пряко свързани с въздуха и водата, осигуряват дом на много птици, насекоми и микроорганизми. Всяко дърво има своя специфично енергия и свое място в безкрайността на Вселената, има своите история и мъдрост. Във всички култури на дървото се отделя специално място.

   По повод Седмицата на гората '2017 г. и предстоящия Международен ден на Земята – 22 април, община Смядово, под патронажа на Кмета на общината г-жа Иванка Петрова, подема инициатива „Дървото на живота“ 2017. Целта на инициативата е младите хора и децата на общината да засадят дърво и да се грижат за него след това, да станат част от промяната на обществото, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро.

     Инициативата е насочена предимно към родителите на деца до 3 – годишна възраст, като идеята е те не само да засадят дърво, но и да се ангажират с грижата за него.

     При желание да участвате и заедно да споделим както свежия въздух, така и радостта от засаждането на дърво, можете да се включите в инициативата на 11.04.2017 г. (вторник) от 10 ч. пред входа на ДГ „Маргаритка“ гр. Смядово, ще бъде залесена зелената зона до източната фасада на детската градина.

Фиданките и инструментите за работа ще бъдат осигурени от общината.

   Добре дошли са малки и големи, и домашните любимци, ако са настроени приятелски и с желание да помагат или пречат по приятен начин. Хубавото време обещава да е с нас. Заповядайте!

    Моля, заявете вашето участие в сградата на община Смядово, Информационен център ет. 1 или на тел.  05351/28 08  до  07.04.2017 г.