Република България ● Община Смядово

Езици

Поздравителен адрес на Кмета на община Смядово г-жа Иванка Петрова по случай 3 декември - Международния ден на хората с увреждания

сряда, 03.12.2014 г.
Категория: 

Уважаеми приятели,

         3 декември е Международен ден на хората с увреждания. Това е ден, който е призив към обществото за повече внимание и човешка топлина към всички вас.         Присъединявам се към  отбелязването на този ден с уважение към хората, които ежедневно, с воля и кураж, отстояват правото си на лична изява и на достоен живот.

         Всеки трябва да разбере, че хората със здравословни проблеми са едни от нас и аз винаги съм била дълбоко убедена, че децата с увреждания трябва да бъдат в училище с другите деца, че хората с увреждания трябва да бъдат наши колеги на работните места, че към възрастните хора с увреждания трябва да се проявява всеобщо внимание и грижи.

         Един ден в годината не е достатъчен, за да засвидетелстваме нашето внимание към всички вас, които всеки ден преодолявате трудности, непознати за останалата част от обществото. Зная, че ние, представителите на местната власт, различните институциите, а и самите граждани не винаги си даваме сметка за дълбочината на вашите проблеми и има още много какво да свършим, за да облекчим ежедневието ви и да направим живота ви по-лек, по-сигурен и спокоен.

         Искам да ви уверя, че Община Смядово и лично аз ще оказваме нужното съдействие при решаването на проблемите, които стоят пред вас.

         Искрено ви благодаря за упоритостта и за волята да преодолявате трудностите и да бъдете борбени хора!

 

ИВАНКА ПЕТРОВА

Кмет на община Смядово

 

Свързано съдържание: