Република България ● Община Смядово

Езици

ПРОВЕДЕ СЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА ГОТОВНОСТТА НА ОБЩИНА СМЯДОВО ЗА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА

сряда, 03.12.2014 г.
Категория: 

             На 29.10.2014 г. се проведе работна среща по зимната подготовка с членовете на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, кметовете и кметските наместници на населени места от община Смядово, ръководителите на фирми и институции на територията на общината, ангажирани с осигуряването на нормални условия през зимния период в сградата на Общинска администрация град Смядово. На нея стана ясно, че има готовност за работа при зимни условия.

             Създадена е необходимата организация за почистването на снега и поддръжката на пътната мрежа. Кмета на община Смядово г-жа Иванка Петрова  информира, че Общината има готовност и разполага с необходимата техника и материали за зимното почистване.

          Социалните, здравните и учебните заведения и детските градини имат осигурено гориво и отопление поне за един месец напред. Автомобилите на “Спешна помощ” са подготвени за предстоящия зимен сезон.

            За изпълнение на неотложни аварийно – спасителни работи през зимния период е сформиран оперативен щаб под ръководството на Кмета, а при създаване на сложна обстановка на територията на общината ще бъдат оповестявани и привлечени други специалисти за разрешаване на проблемите и овладяване на създалата се ситуация.

            На хемодиализа са пет лица от община Смядово. Двама са в Смядово, по един в: с. Веселиново, Александрово и с. Риш.