Република България ● Община Смядово

Езици

Усложнена обстановка в община Смядово, в следствие на обилните валежи

неделя, 01.02.2015 г.
Категория: 

Обстановката в община Смядово е обезпокоителна и сложна след проливните дъждове е под контрол и продължава да се следи непрекъснато. Ситуацията в цялата област Шумен също се следи.

Поради наводнение е затворен за движение път II-73 Шумен - Карнобат от разклон Ивански до разклон Кълново, Ришки проход е затворен за движение на МПС. Четири патрулни екипа на Пътна полиция-Шумен отклоняват движението.

Вследствие на проливните дъждове са е активирало свлачище на пътя около 4-5 км преди село Веселиново, като на Областно пътно управление са разчистили падналите земни маси. Екипи на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са на място и отводняват приземни етажи и мази на около 5-6 къщи в село Веселиново, които са наводнени от река Брестова. Създадена е организация за временно извеждане на населението от засегнатите къщи. Отводняват се и мазета в село Бял бряг и град Смядово. Река Камчия при село Бял бряг е на ниво 1.50 метра под короната на дигите.

През преливниците си преливат язовирите Кълново, Янково, Александрово в община Смядово.

Организирано е постоянно наблюдение от екипи на „Напоителни системи“ в селата Бял бряг и Янково и пътя Шумен -Карнобат в участъка на наводнението.

Ситуацията продължава да се следи непрекъснато.

Усложнена обстановка в община Смядово, в следствие на обилните валежи | Общинска администрация Смядово

Грешка

Съобщение за грешка

Recoverable fatal error: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /var/www/smyadovo.bg/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 and defined in xmlsitemap_node_create_link() (line 194 of /var/www/smyadovo.bg/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
The website encountered an unexpected error. Please try again later.